Інклюзивно-ресурсний центр відкриють у ЗОШ №5, а не у ЗОШ№14! ДРОГОБИЧ

Інклюзивно-ресурсний центр планують облаштувати у ЗОШ №5, – про це повідомив Петро Сушко, керівник відділу освіти Дрогобицької міської ради, на прес-конференції, яка відбулася 31 серпня у Дрогобичі.

“Серед усіх пропозицій було обрано приміщення ЗОШ №5 через те, що є нова прибудова, яка два роки тому здана в експлуатацію. У цій споруді нема великих сходових кліток, наявні санвузли, необхідне приміщення та територія. Таким чином, облаштувавши інклюзивно-ресурсний центр на базі ЗОШ №5, будівля функціонуватиме повноцінно. Окрім того, в майбутньому передбачається низка заходів щодо облаштування території школи відповідними спортивними майданчиками. Своєю чергою, це дає можливість заняттю як дітей з центру, так і учнів школи, а найбільше — це буде своєрідним розвитком цього мікрорайону”, – заначив керівник дрогобицькою освітою.

У ДНЗ міста Дрогобича та Стебника є 23 групи з корекцією розвитку дітей, де перебуває 228 дітей. У школах можливості надання такої допомоги нема. Окрім того, є 14 дітей з особливими потреба, які перебувають на індивідуальному навчанні. Тому інклюзивно-ресурсний центр сприятиме не лише супроводу дітей, а й допомагатиме батькам. А в перспективі, якщо буде створено ОТГ, то цей центр може стати регіональним.

Отож, 5 вересня, під час ІІ пленарного засідання 39 сесії ДМР, питання облаштування інклюзивного центру буде розглянуто депутатами, які й приймуть остаточне рішення у цій ситуації.

Нагадуємо вам, що минулого тижня питання, де відкриють Інклюзивно-ресурсний центр, власне, інформація про те, що центр планують відкрити саме в чотирналцятій школі, викликало невдоволення у батьків чиї діти навчаються у цьому навчальному закладі. Зі слів батьків, вони не проти центру як такого, але проти щоб частину школи перетворили на іншу установу за рахунок класів, які були відремонтовані за кошти батьків.

Схоже, конфлікт вдалося вирішити, але його можна було б не допускати, якби особи, які приймають рішення, більше комунікували з громадою і рахувалися з думками та побажаннями людей.

Де діятиме інклюзивно-ресурсний центр? Школа №14? (ВІДЕО)

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top