Ускладення епідситуації з інфекційної захворюваності. Наслідки сміттєвого колапсу в який потрапив Дрогобич?!

За офіційними даними Дрогобицького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області у місті відзначається ускладення епідситуації з інфекційної захворюваності. Складною є епідситуація із захворюваностю на кишкові інфекції в основному за рахунок гастроентероколітів бактеріальної та вірусної етіології.

78,2% захворюваностей припадає на дитяче населення.

Також зареєстровано високий рівень захворюваності на сальмонельозну інфекцію, який перевищує серередньообласні показники в 2,2 рази. Зафіксовано ріст паразитарної захворюваності, на який має вплив забруднення довкілля.

За І півріччя 2018 року ураженість паразитозами населення мм. Дрогобича та Стебника в 3 рази перевищує середньообласні показники.

Періодично реєструються випадки лептоспірозу.

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira.

Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту (запалення мембрани навколо головного і спинного мозку) чи навіть смерті.

Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот).  Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання.

Можна припустити, що причиною ускладення епідситуації з інфекційної захворюваності у місті є сміттєвий колапс в який потрапив Дрогобич.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top