Уряд виділив 20,5 млн грн для перенесення водогону “Гірне – Дрогобич” за межі ймовірного провалля

18 липня Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Мінекономрозвитку про виділення 20,5 млн грн для перенесення магістрального водогону “Гірне – Дрогобич” за межі гірничого відводу.

Перенесення водогону потрібне, щоб запобігти його пошкодженню через збільшення сейсмічної активності у районі техногенної катастрофи поблизу Стебника та Трускавця, де у 2017 році відбувсят обвал рудника №2 Стебницького ДГХП “Полімінерал” внаслідок неналежного виконання умов консервації рудника власником  підприємства “Полімінерал”.

Водогін постачає воду для близько 60 тис осіб, які мешкають у Дрогобичі, селах Модричі, Раневичі, Почаєвичі та Михайлевичі Дрогобицького району.
Кошти будуть виділені Львівській обласній державній адміністрації з державного матеріального резерву.

Уряд також доручив Львівській облдержадміністрації у двотижневий строк затвердити за погодженням з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів перелік витрат, пов’язаних із здійсненням заходів, визначених у розпорядженні Уряду про виділення коштів, а також подати до 1 грудня 2018 року Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі звіт про використання виділених коштів.

 

Нагадаємо, що в ніч проти 30 вересня 2017 року стався обвал карстової породи на території Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал», де в 1970-80 роках проводився інтенсивний видобуток калійних солей.
Утворилося провалля діаметром близько 300 м. та глибиною до 50 м.
Також читайте:

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top