Щорічний незалежний аудит комунальних підприємств Дрогобича. Ви “ЗА”?

Щорічний незалежний аудит фінансової діяльності комунальних підприємств Дрогобича має бути обов’язковим основна вимога нової петиції, яка зареєстрована на сайті міської ради Дрогобича.

Мета цієї петиції – посилити фінансовий контроль за комунальними підприємствами Дрогобича.

Віримо в те, що відповідне рішення ради “Про запровадження щорічного незалежного аудиту”, дозволить знизити корупційні ризики в роботі підприємств і зробити їх більш ефективними.

Публічність та незалежний аудит — найпростіший та найефективніший крок в цьому напрямку.

 

“Прийняти відповідне рішення “Про проведення щорічного обов’язкового зовнішнього незалежного аудиту комунальних підприємств Дрогобицької міської.

Комунальним підприємствам визначати фірму-аудитора за допомогою системи Prozorro. При цьому компанія, яка проводить аудит, мусить надати документи про те, що вона провела аудит щонайменше двох комунальних чи державних підприємств.

Комунальні підприємства мають оприлюднювати результати аудиту на сайті ДМР.” 

 

Для того щоб проголосувати за петицію, необхідно пройти за цим посиланням:

https://e-dem.in.ua/drohobych/Petition/View/36

 

Окремо в петиції є прохання повернутися до питання створення наглядових рад на комунальних підприємствах міста Дрогобича.

Відповідна петиція біла підтримана ще у 2016 році, але жодної дії з цього часу владою не було здійснено. Наглядові ради при комунальних підприємствах не створені.

Щодо досвіду реалізації таких аудитів в Україні, то у січні 2018 року Львівська міська рада прийняла Ухвалу, якою зобов’язала усі великі комунальні підприємства проводити щорічний незалежний аудит.

 

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top