У Дрогобичі Артура Деску нагороджено медаллю “За заслуги перед містом”

Артура Деску, волонтера, заступника директора БФ “Карітас” Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, засновника і багаторічного директора центру волонтерства Карітасу, співзасновника БФ “Українська Гуманітарна Група”, нагороджено медаллю “За заслуги перед містом”.

“За вагомий внесок у розвиток українсько – польських відносин, плідну працю у царині гуманітарної допомоги, багаторічну волонтерську дальність”, – йдеться у розпорядженні міського голови Дрогобича.

Нагороду Артурові вручив міський голова Тарас Кучма.

Артур Деска є вихователем та наставником для кількох сотень українських волонтерів, які протягом останніх 15-ти років пройшли через волонтерський центр “Карітасу”. Завдяки його зусиллям, понад 30-ть молодих українців, волонтерів, навчалися в Польщі.

Брат Артур багато років опікується дітьми, підлітками з малозабезпечених родин, сиротами та людьми, які потребують допомоги в Дрогобичі. Він був і є автором, співавтором та координатором багатьох міжнародних гуманітарних, освітніх проектів, а також таборів для волонтерів, дітей та молоді в тому числі і на Сході України, де триває війна.

Артур Деска брав участь у “Помаранчевій революції” та “Революції Гідності”. З весни 2014 року він є одним із багатьох польських добровольців-активістів, що підтримують Україну у боротьбі за її територіальну цілісність та повагу її європейського вибору.

З квітня 2014 року Артур Деска є опікуном понад 120 членів кримських татар, які живуть у Дрогобичі біженцями з Криму. Він є автором програми татарської інтеграції в місті, і реалізація цієї програми закінчилася успіхом, унікальним у масштабах України.

У 2016 році, визнаючи важливість своєї діяльності для України та побудови дружніх українсько-польських відносин, Президент України Петро Порошенко вручив Артуру медаль “25 років незалежності України”.

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top