Дрогобич оголосив конкурс з подання пропозицій щодо будівництва сміттєпереробного заводу чи сортувальної лінії

Міська рада Дрогобича інформує:

У п’ятницю, 8 червня, Дрогобицька міська рада оголосила конкурс з подання пропозицій з будівництва сміттєпереробного заводу, влаштування сортувальної лінії твердих побутових відходів чи іншого комплексу утилізації твердих побутових відходів.

Як зазначається у повідомленні, конкурс проводиться з метою прийняття найбільш раціонального рішення щодо переробки, повторного використання, утилізації твердих побутових відходів у місті Дрогобич.

З метою вирішення проблеми поводження з ТВП у м. Дрогобичі Львівській області учасник Конкурсу повинен запропонувати найбільш екологічне, економічно-вигідне рішення (в т.ч. здешевити послугу вивезення та утилізації ТПВ), яке дозволить не лише зменшити захоронення ТПВ на полігоні, а й дозволить переробляти, утилізувати чи іншим способом використовувати ТПВ м. Дрогобича.

Земельна ділянка, на якій пропонується влаштувати сортувальну лінію, сміттєпереробний завод чи інший комплекс переробки ТПВ, розташована на вул. Гайдамацькій в м. Дрогобичі, площею 1,0 га.

Запрошуються учасники для визначення оптимального методу та засобів для сортування, використання чи переробки твердих побутових відходів міста Дрогобича.

Терміни проведення конкурсу з 8 червня до 20 червня 2018 року.

Кінцевий час подання пропозицій учасниками 20 червня 2018 року до 17:00 год. включно.
Пропозиції учасників подаються письмово в запечатаних конвертах на ім’я голови Комісії. На конверті зазначати – «Не відкривати до 21 червня 2018 року.».

Адреса подання чи надсилання пропозицій: 82100, Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Трускавецька, 4, приймальня директора.

За більш детальною інформацією звертатися за тел. +3803-244-33570 (Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради).

З деталями конкурсу можна ознайомитися на Інтернет-порталі Дрогобицької міської ради у рубриці «Економіка» — «Продажі, аукціони, закупівлі та конкурси».

Довідка:

Система комплексного використання відходів проробляється для потреб м. Дрогобича, де проживає 76 400 осіб.
Нормативний розрахунок накопичення ТПВ орієнтовно 10 тисяч куб. м/міс.

Щоденно підприємствами, організаціями та установами вивозиться 320 куб. м твердих побутових відходів, а саме: паперу – 28%, текстилю – 4 %, скла – 5 %, металу – 4%, дерева – 3%, каміння, цегли, штукатурки та ін. – 3%, пластмаси – 15 %, харчових відходів – 30%, шкіри, гуми – 3%, інших відходів – 2%.

Відходи в основному інертні, легко розкладаються. Небезпеки для навколишнього середовища і людей не становлять.

Збирання та транспортування ТПВ буде забезпечено підприємством, що надає послуги з централізованого збору та вивезення ТПВ до об’єкту утилізації (на даний час – комунальне підприємство «Комбінат міського господарства») .

Місто Дрогобич займає площу 3 193,0 га, під забудовою 131,9 га.

Кількість контейнерних майданчиків міста – 87 шт.

Загальна кількість контейнерів 385 шт., з них:
221 шт. – ємністю 0,75 куб. м;
156 шт. – ємністю 1,1 куб. м;
8 шт. – ємністю 0,24 куб. м.

Основними проблемами міста на сьогоднішній день є:
– очищення контейнерних майданчиків; 
– перехід до системи сортування сміття;
– переробка і утилізація твердих побутових відходів;
– будівництво (виготовлення) сміттєпереробного комплексу.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top