Куди перемістити пам’ятник Василю Стефанику?! #Публічна_консультація

Вже вдруге у Дрогобичі відбувається публічна консультація, мета якою – залучення громадськості до вирішення локальних питань міста.

Питання, яке виноситься на публічну консультацію цього разу, стосується розміщення памятника Василю Стефанику, який наразі знаходиться біля Собору Св. Трійці.

Потреба у переміщенні з’явилась через те, що на цьому місці планується спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. Тому, від думки дрогобичан залежатиме, куди саме перемістять погруддя В. Стефаника.

На розсуд дрогобичан виноситься питання, куди саме потрібно перенести пам’ятник Василю Стефанику?

Варіанти локацій:

  1. Вул. Ярослава Осмомисла, 10 (біля Будинку Вчителя).

  2. Вул. Лесі Українки, 46 (біля історичного факультету ДДПУ ім. Івана Франка).

  3. Вул. Тараса Шевченка, 10 (на розі біля музичної школи №1).

    Публічна консультація розпочинається з 23.05.2018 та триватиме до 20.06.2018.За допомогою електронного сервісу «Ваша Думка» дрогобичани зможуть відправити свою відповідь за посиланням: https://vdmk.org/5038 або СМС з текстом «5038 номер відповіді» на номер 093-177-00-35. Ціна смс згідно з тарифом вашого оператора.

«Цей пам’ятник знаходиться у самому центрі міста. Оскільки поруч Собор Св. Трійці, з’явилась ініціатива встановлення тут іншого монументу, а саме Митрополиту Андрею Шептицькому. Це очевидно, що потрібно належним чином перенести вже існуюче погруддя Василю Стефанику і зробити це потрібно з допомогою громади. На перший погляд може здаватися, що питання незначне. Проте, потрібно пам’ятати, що йдеться про класика української літератури і такий формат прийняття рішення є влучним ще й тому, що нагадує дрогобичанам про безпосередню причетність письменника до Дрогобича» – ділиться своїми роздумами комунікаційний координатор ВІ «Активна Громада» Олена Юркевич.

«Якщо мешканці міста мають можливість взяти участь у прийняті рішення – це важливо. Адже це дозволяє усвідомити, що громада перш за все є господарем у місті, а отже і відчувати відповідальність. Безпеку та культуру на вулицях міста забезпечує не лише влада, а й мешканці. До того ж, коли є спільна думка, тоді є спільне бачення, а це сприяє кращому результату», – зазначив міський голова Тарас Кучма.

Публічна консультація дозволяє спростити процес врахування думки громади для влади. Цей інструмент створює можливість для мешканців міста взяти участь у прийняті рішень на місцевому рівні у максимально доступний спосіб. Це у свою чергу сприяє ефективній комунікації громади та влади.

Ініціатива впроваджується в межах проекту «Задай курс владі» ВІ «Активна Громада» від Інституту «Республіка». Разом з Дрогобицькою міською радою активісти запрошують дрогобичан висловити свою думку!

Довідка. Проект «Задай курс владі» проваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

Нагадаємо, що цієї весни дрогобичани у такий спосіб обирали гасло міста. Найбільша кількість мешканців висловила свою думку на користь варіанту «Дрогобич – у ньому вся сіль!»

Також читайте:

У 2018 р. в обхід карстових проваль поблизу Трускавця збудують нову дорогу (СХЕМА)

У Дрогобичі активісти працюють над стратегією розвитку Дрогобича #Дев’ятка (презентація, фото)

У Дрогобичі підписати декларацію між лікарем та пацієнтом можна онлайн! відео

Яскраві вихідні в Дрогобичі: відкриття туристичного сезону, велодень та день вуличної музики. 19 – 20 травня

Дрогобич – місто історії! Відвідати Дрогобич! У ньому вся сіль!

Дрогобичанину Дмитрові Кондуру (1984 р.н.) потрібна трансплантація серця!

Корупція та її метастази… о. Ігор Цмоканич

Щорічна проща до Грушева (Дрогобич)

Працівниць кредитної спілки у Дрогобичі судитимуть за привласнення коштів

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top