Основні критерії вибору рації для військових

Надійний зв’язок важливий завжди, а у військовій справі він має ще й життєво важливе значення. Люди, які несуть військову службу, користуються різними засобами зв’язку, та основними є рації, моделі яких відрізняються розмірами, дальністю сигналу та іншими параметрами. 

Віддавати накази, передавати дані, викликати підмогу чи повідомляти іншу інформацію – усе це військовослужбовці роблять швидко та зручно, використовуючи військові рації як у зоні бойових дій, так і в тилу. Вони працюють безпечно та надійно, дозволяючи залишатись на зв’язку за будь-яких умов.

Характеристики рацій для війська

Будь-яка рація – це переносний пристрій, призначений для прийому та передачі сигналу для голосового зв’язку між абонентами, які знаходяться на одній радіохвилі. 

Техніка, якою користуються військові, має такі характеристики:

  • компактність;
  • невелика вага;
  • простота користування;
  • зручність перенесення;
  • тривалість автономної роботи.

Окрім того, у рацій, які використовують у військових умовах, міцніший корпус, вони захищені від ударів та вологи.

Серед технічних характеристик пристроїв потрібно згадати сканер частот, який допомагає їх знаходити та прослуховувати, а також функцію шифрування, яка є у цифрових раціях (в аналогових – скремблювання). 

За якими параметрами вибирати рації?

Оскільки у військових своя специфіка умов користування переговорними пристроями, й вибирати їх потрібно відповідно до них. Орієнтуватись варто на індивідуальні потреби користувачів, та при цьому враховувати загальні важливі параметри. А саме:

  1. Дальність сигналу. Рації з дальністю роботи 5-15 км вважаються оптимальними;
  2. Стабільність передачі сигналу. Тут потрібно враховувати, де саме будуть використовувати пристрої – у місті, де на шляху радіосигналу є багато перешкод (будівлі та інше), чи на відкритій місцевості;
  3. Автономність роботи. Залежно від акумулятора рації можуть протриматись без підзарядки різну кількість часу. Маленькі «проживуть» менше, оскільки розмір батареї у них менший, а великі, хоч і працюватимуть довше, можуть виявитись не такими зручними, оскільки вони габаритніші.

Кількість каналів також має значення: багатоканальні рації ефективніші, оскільки дозволяють зв’язуватись одразу з двома групами абонентів. 

Пристрій для радіозв’язку може бути також в автомобілі. Наприклад, цифрова радіостанція з екраном та GPS. Її установка потребує знань та досвіду, тому краще звертатись до спеціалістів, які на цьому розуміються.

Де придбати військові рації?

Світахо – компанія, яка в Україні продає рації, радіостанції та інше обладнання з 2005 року. Також вона є найбільшим у країні дистриб’ютором сертифікованих автомобільних тахографів, які потрібні водіям, що займаються комерційними вантажними перевезеннями, для фіксації пересування автомобіля, годин роботи й відпочинку водія та інших даних.

Якщо ви власник транспортного засобу і вам потрібна для нього радіостанція, тахограф, обігрівач, інша техніка чи послуги з їх встановлення, ремонту та обслуговування, звертайтесь у компанію зручним способом – онлайн (через сайт, електронну пошту, соцмережі) або по телефону.

Share this post

scroll to top