16 жовтня у Дрогобичі відкриється виставка Діми Красного

16 жовтня у Дрогобичі буде представлена серія робіт Діми Красного, об’єднаних назвою «Різати з себе». Серія складається з колажів, які утворені за допомогою елементів більш давньої графіки художника, а також фотографій, та не містить «чужих запозичень».

Завдяки цьому способу оновлення, де старі твори мистецтва стають основою для нових, утворюється безперервний цикл реґенерацій. У Дмитра немає спроб вибудувати абстрактну міфологію чи систему, яка належить всім та водночас нікому, натомість є унікальне відчуття індивідуальної історії, яка збирається наново зі спогадів, відчуттів, образів. Фактично, він відновлює ці власні міфи у візуальній пам’яті так, як відновлюються всі живі організми після пошкоджень, а цикл «деконструкція-створення» тут стає абсолютно природним.

Дмитро Красний – київський художник-графік, працює в техніках колажу, офорту, ліногравюри та інших. Учасник групових виставок в IZONE Creative Community та галереї ім. О. Замостян при Києво-Могилянській академії. Роботи також експонувалися на персональних виставках в галереї P.art.com, Французькому культурному центрі в Києві, галереї АКТ, львівській галереї ЦМОК. Фіналіст конкурсу молодих художників МУХІ (2017) та стипендіат програми Gaude Polonia в Познані (2019). Роботи зберігаються в приватних колекціях України, Росії, Білорусі, Франції, США, Ізраїлю.

Подія відбудеться із дотриманням карантинних та протиепідемічних вимог. Під час заходу відвідувачам необхідно мати при собі захисну маску та дотримуватись правил, встановлених Міністерством охорони здоров’я України і Кабінетом Міністрів України.

Share this post

scroll to top