Юні дрогобичани – чемпіони України з ушу!

ФОТО – Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА

У неділю, 8 листопада, завершився фінал Кубку України з ушу (таолу). Участь у змаганнях взяли близько 150 спортсменів, серед яких і 8 представників Львівщини.

Спортсмени Львівської області вибороли 12 медалей Кубку України з ушу, про це інформує Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА

Одразу п‘ятьом спортсменам Дрогобиччини вдалось вибороти золоті медалі змагань: Максиму Кузьмичу, Володимиру Куницькому, Владиславу Ягоцькому, Вікторії Волощак та Олегу Кімаковичу.

У розділі з довгою зброєю срібними призерами змагань стали Максим Кузьмич та Владислав Ягоцький. У цьому ж розділі бронзовими призерами стали Володимир Куницький та Арсен Андрогулік. Сергій Овчаренко став срібним призером у розділі з короткою зброєю, Владислав Ягоцький та Володимир Куницький — у розділ без зброї.

Варто зауважити, що спортивне ушу є видом спорту, створеним на основі традиційних китайських бойових мистецтв. Цей вид передбачає як повноконтактні поєдинки (саньшоу), так і хореографічні показові виступи спортсменів (таолу). Форми таолу подібні до гімнастики та включають послідовності рухів та маневри з бойових мистецтв.

Для участі дрогобицьких спортсменів у Кубку України та супроводу тренера на змаганнях Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА виділило 28 тисяч гривень.

****

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top