У Стебнику пропонують оскаржити рішення уряду про поглинання міста Дрогобичем

У суботу, 30-го травня, у Стебницькій мерії відбулась зустріч депутатів Стебницької, Дрогобицької та Львівської рад з керівництвом міста калійників. Метою зібрання було напрацювання комплексу заходів для унеможливлення входження Стебника до складу Дрогобицької ОТГ, інформують Стебницькі вісті.

Член виконкому Стебницької міської ради Ольга Мицак запропонувала місцевим депутатам скерувати звернення до Львівської ОДА та Кабінету міністрів України з запереченням щодо входження міста калійників до складу Дрогобицької ОТГ.

Депутат Львівської облради Юрій Нестор зазначив, що представницький орган області зволікав з затвердженням перспективних планів, оскільки була вимога – не може бути створення Східницької ОТГ, без створення Стебницької ОТГ.

Депутат Стебницької міської ради Ярослав Пецюх закликав керівництво міста, окрім прийняття звернення, оскаржити в судовому порядку рішення уряду про поглинання Дрогобичем Стебника.

За підсумками зустрічі було прийнято звернення з вимогою створення Стебницької ОТГ з центром у м. Стебник. Документ, адресований керівникам ЛОДА і ЛОР – Козицькому та Ганущину, а також народному депутату Саламасі.

За адміністративним устроєм Стебник є частиною Дрогобича, що становить окрему адміністративно-територіальну одиницю Львівської області. За словами стебничан, самостійно вони зможуть покращити своє життя. Проте 27-го травня Кабмін затвердив перспективний план громад Львівщини, згідно нього Стебник входить у Дрогобицьку ОТГ

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top