Про перспективи розвитку ІТ-бізнесу у Дрогобичі. Компанія “Dev4day”

Дрогобич та ІТ-парк. Чи це можливо?!

Про перспективи розвитку ІТ-бізнесу у Дрогобичі.

Компанія “Dev4day”

Минулого тижня однією з топ-новин українського медіапростору стала інформація про те, що  у Львові збудують IT-парк за 160 мільйонів доларів.

Згідно із затвердженим проектом, IT-Park буде розташований на земельній ділянці, розміром 10 гектарів, де працюватимуть 10 000 працівників IT-індустрії та понад 4000 працівників суміжних галузей.

Ініціатором проекту виступив Львівський IT-Кластер.

Чудова новина, насправді.

Як гадаєте, чи можливо, що у Дрогобичі колись буде щось схоже? Адже нагадуємо, що не так давно, всього двадцять років тому, Львову про реалізацію такого проекту годі було й мріяти,  проте тепер Львів називають ІТ-столицею України.

Спробуємо дізнатися про перспективи розвитку ІТ в Дрогобичі у розмові з  Олександром Цвіркуном, керівником ТОВ “Dev4day”, підприємства, яке спеціалізується на розробці програмного забезпечення і працює в Дрогобичі.

 

  • Як це бути програмістом у Дрогобичі? Донедавна це звучало доволі одіозно!

 

Мабуть, так, але світ не стоїть на місці. Для програміста місцезнаходження не має значення, головне, щоб був інтернет. Ми йдемо в ногу зі всім світом. Наприклад, якщо ви вчитель, то вам не можна виходити за межі програми. Звісно, багато хто все ж проявляє власну ініціативу, але це виключно справжні фанати своєї справи і лише для того, щоб донести дітям більше інформації.

Нам, програмістам, не треба жодних вказівок зверху. Перед нами безмежний Всесвіт – Інтернет, де є безліч спеціалізованих форумів, відеоуроків. Тож якщо ви хочете розвиватися у напрямку програмування, у вас не виникне жодних труднощів. Важливо мати бажання, тому найважливіше – це хотіти вчитися.

 

  • А чи справді місто не має значення для програміста?

 

Звичайно, для того щоб люди, які працюють в сфері ІТ почували себе зручно та комфортно, у місті мають бути створені належні умови. Це найперше якісна інфраструктура – від розважальних закладів, садків, спортзалів, місць, де можна проводити час, до хорошого громадського транспорту та нового помешкання. Також важливою є  атмосфера міста.

        Місто має бути таким, щоб в ньому хотілося жити, відкривати представництва, офіси.

Тому якщо Дрогобич хоче стати сателітом Львова у розвитку ІТ-сектору, то треба звернути увагу на його розвиток в контексті зручного та дружелюбного місця.

У Дрогобичі є декілька навчальних закладів, які на базовому рівні можуть готувати спеціалістів. Це теж велика перевага.

Шанси є, я в цьому переконаний. Потенційно тут можна розвивати такий бізнес, але для цього також мають бути належні умови. Але треба бути обережним з намірами. Високі цілі – це добре, але роботи ще дуже і дуже багато. Це має бути щось на рівні мрії цілого міста, великої ідеї, яку треба реалізовувати всім разом.

 

  • А чому ви зосередились на Дрогобичі?

 

Це приємне місто, яке має перспективу, тож ми її хочемо розвивати.  Дрогобич – дуже домашній.

Також ми хочемо дати молоді шанс навчитися чомусь хорошому, рости професійно і заробляти у своєму місті. Тому творимо у нас на підприємстві умови, в яких всім буде зручно та приємно.

  •  Над чим працює ваше підприємство?  Які послуги ви надаєте?

Ми працюємо у різних сферах – від складних програм та їхніх частин до розробки сайтів. Ми переважно працюємо на західного клієнта – це США, Канада, ЄС. Щодо дрогобицького ринку, то це здебільшого ринок сайтів чи інтернет-магазинів, але подекуди зустрічаються й цікавіші завдання.

 

  • Хто ваші працівники?

 

Найбільше є молоді. Вони працюють, вчаться, отримують нові знання. Дуже часто вони стають кваліфікованими розробниками найвищого класу. Потенціал у дрогобичан, які хочуть працювати в ІТ є, і  ми надзвичайно раді, що допомагаємо їм розвиватися та ставати справжніми фахівцями своєї справи.

Розмову проводив Олег Дьорка

***

https://dev4day.com/

https://www.facebook.com/dev4day/

Контакти:

mobile

#Dev4day

 

Домашня тема

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top