У Львові виявили першого хворого на коронавірус

У п’ятницю, 20 березня, у Львові зафіксували першого хворого на коронавірус. Це мешканець Львова, який повернувся з Німеччини.

Про це передає ЗАХІД НЕТ

«Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус у Львові (мешканець Львова, 1950 р.н, який 13 березня повернувся з Німеччини). Інформація від головного лікаря інфекційної лікарні. Хворий здав аналізи приватному діагностичному центру після чого матеріали були відправлені до Києва. Результат позитивний. Хворого госпіталізують в інфекційній лікарні. Поліція вивчає всі контакти пацієнта», – написав у Телеграмі міський голова Львова Андрій Садовий.

Як зазначив міський голова Львова, інформацію надав головний лікар інфекційної лікарні. Позитивний результат підтвердили дві приватні лабораторії у Львові і Києві. Матеріали відправлені в Центр громадського здоров‘я України.

Хворого госпіталізують в інфекційній лікарні. Інформація передана правоохоронних органам для подальшого реагування.

Про перший випадок захворювання на коронавірус повідомив і депутат Львівської міської ради Ігор Дякович:

” Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус у Львові (мешканець Львова, 1950 р.н. 13 березня повернувся з Німеччини).
Інформація від головного лікаря інфекційної лікарні. Хворий здав аналізи приватному діагностичному центру після чого матеріали були відправлені до Києва. Результат позитивний. Хворого госпіталізують в інфекційній лікарні”, – написав Ігор Дякович.

☝️☝️☝️😷🤧😷Почалося. Максимум уваги і карантину.Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус у Львові…

Geplaatst door Ігор Дякович op Vrijdag 20 maart 2020

Згодом Андрій Садовий, міський голова Львова додав, що виявлений хворий є лікарем і після повернення у Львів з Німеччини, а це трапилося 13 березня, здав аналізи у приватній клініці.

“Окремо хочу підкреслити відповідальність людини, про яку мова. Повертаючись з Німеччини чоловік (сам є лікарем) усвідомлював, що є в групі ризику. Відтак, у перший ж день після повернення здав аналізи в приватну лабораторію. Весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Після отримання позитивних результатів одразу звернувся до інфекційної лікарні. Станом на сьогодні почувається добре, жодних клінічних проявів немає, але перебуватиме й надалі під контролем”, – написав Андрій Садовий.

❗️Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус COVID-19 у Львові (мешканець Львова, 1961 р.н. 13…

Geplaatst door Андрій Садовий op Vrijdag 20 maart 2020

Share this post

scroll to top