Ви виграли джекпот у Супер Лото: Що робити далі?

Суперлото не просто так вважається однією з найпопулярніших українських національних лотерей. Разом з максимально простими правилами гри та емоціями, які дарує процес розіграшу, серед переваг ще й найбільший бюджет. Він станом на сьогодні становить майже 25 млн грн. Усі ці гроші може виграти одна людина, якщо правильно вгадає комбінацію номерів, що випадуть з лототрона під час наступного розіграшу.

Ви можете взяти участь у Суперлото, придбавши на https://unl.ua/uk/games/superloto будь-яку кількість лотерейних білетів. Для їхнього заповнення можна використовувати різні стратегії та сподіватись на перемогу. 

Проте, якщо вам вже пощастило і ви виграли головну грошову винагороду, як правильно розпорядитися грошима, щоб не втратити їх та забезпечити собі світле майбутнє? Ми зібрали для вас кілька корисних та практичних порад, зокрема з досвіду попередніх переможців Супер Лото.

Не поспішайте витрачати гроші

Перше й найголовніше правило — не піддавайтеся емоціям. Емоції від виграшу завжди сильні. Проте, коли мова йде про головну грошову винагороду – джекпоту, відразу з’являється купа планів, ідей та мрій, як витратити заповітні гроші.

Однак перш за все потрібно заспокоїтися і постаратися зберегти цей спокій якомога довше. Саме тому не рекомендують забирати виграш у перші кілька днів. Потрібно, щоб відбулося усвідомлення та прийняття ситуації.

І навіть коли ви отримали гроші й план, як їх витратити здається логічним та обґрунтованим, краще (якщо є така можливість) зачекати кілька тижнів чи навіть місяців. Цього часу буде достатньо, щоб перевірити виваженість вашого рішення.

Не розказуйте усім про виграш у Супер Лото

Можна знайти багато історій про переможців лотереї, які отримали великі виграші. Трапляється, що в таких розповідях зазначені й справжні імена щасливчиків. Однак коли мова заходить про головну грошову винагороду, переможці стараються приховати свої імена від публіки. Втім, працівники УНЛ радо йдуть їм назустріч, зберігаючи конфіденційність усіх Їхніх даних та залишаючи переможців абсолютно анонімним.

Однак, якщо від публіки себе приховати легко, то від рідних та близьких утримувати таку важливу і приємну інформацію може бути важко. Втім, краще певний час не розголошувати цю інформацію. Принаймні допоки ви не розберетесь детальніше, що робити з виграшем. Це допоможе уникнути непотрібних порад. Зокрема від людей, які самі не вміють розпоряджатися своїми грошима.

Або ж убезпечить від бажання нажитися на вас. Чимало переможців розповідали, що після  отримання джекпота до них зверталися по фінансову допомогу навіть далекі родичі та друзі, яких вони не бачили вже багато-багато років.

На додаток, розголошування інформації навіть серед найближчих призводить до її витоку. Те, що знають двоє, знають усі. А отже, ви стаєте більш вразливими в тому числі до злочинців і шахраїв.

Зверніться по допомогу до фінансових експертів

Управління фінансами, особливо коли воно стосується великих сум – складний та комплексний процес, який потребує досвіду та знань. Тож відразу після отримання виграшу краще звернутися до фінансового консультанта або юриста. Фахівець допоможе скласти план, як розпорядитися коштами.

Використайте виграш, щоб закрити борги

Не можна грати у лотерею, використовуючи її як метод для закривання боргів. Оскільки ви не можете наперед спрогнозувати свою перемогу. Також, витрачати гроші на лотерейні білети Супер Лото, коли знаходитесь у серйозних боргах – не найкраще рішення.

Однак, якщо вам все-таки пощастило і ви виграли джекпот, з’являється можливість за один раз покінчити навіть із такими суттєвими фінансовими зобов’язаннями як:

  • іпотека;
  • банківський кредит;
  • позичені у борг кошти.

Серйозні борги стають причиною сильного стресу. Їхнє погашення дарує свободу та дозволяє розпочати нове життя.

Подумайте про важливість інвестицій  

Навіть величезні суми мають здатність закінчуватися. Особливо, якщо витрачати їх лише на покупки. Ви можете зробити так, щоб грошова винагорода продовжувала працювати на вас і приносити стабільний пасивний прибуток протягом багатьох наступних років. Інвестиції можна робити у:

  • валюту чи криптовалюту;
  • цінні папери: акції, облігації, ф’ючерси тощо;
  • нерухомість.

Ви можете обирати короткострокові чи довгострокові формати інвестування, створюючи складні портфелі з різних торгових інструментів для більшої стабільності прибутку і зменшення ризиків.

Не забувайте про податки

Як і в усіх лотереях, що працюють на території України, виграш у Супер Лото оподатковується. Зазвичай податок складає 18% від виграної суми. І також окремо 1,5% складає військовий збір.

Для багатьох гравців ця інформація стає неприємним сюрпризом. Адже загальна сума податків складає майже 1/5 від виграшу. Тож краще мати цю інформацію на увазі й розраховувати усі подальші витрати та інвестиції з урахуванням сплати податків.

Використайте джекпот для хороших справ

Ось виправлений варіант із доопрацьованою граматикою:

Часто люди, які несподівано отримують великі грошові винагороди, можуть з часом відчувати суперечливі емоції щодо того, що ці гроші не були зароблені. Тобто на їх отримання не було витрачено достатньо зусиль.

Щоб уникнути таких неприємних почуттів, подумайте, як ваш виграш може допомогти тим, хто цього потребує. Відведіть окремий відсоток (5–10%) на благодійні проєкти та організації. Головне – ретельно вибирайте організації, яким бажаєте допомогти, щоб переконатися в їхній надійності.

Виграш джекпоту в Супер Лото – це важлива й приємна подія, яка може відкрити безліч можливостей. Однак не менш важливо обдумано підходити до управління грошима і не витрачати все відразу.

Share this post

scroll to top