У Дрогобичі відбувся міжнародний волонтерський форум «Волонтерство – третій рік війни»

Сьогодні, 24 жовтня, у Дрогобичі відбувся міжнародний волонтерський форум «Волонтерство — третій рік війни», ініційований ДДПУ ім. І.Франка та БФ«Карітас».

Форум мав на меті об’єднати та згуртувати українських та іноземних волонтерів, які впродовж трьох років повномасштабної війни з російською агресією продовжують допомагати Україні.

Голова Дрогобицької РВА — Степан Кулиняк взяв участь в офіційній частині міжнародного волонтерського форуму, привітавши усіх гостей та спікерів заходу.

«Без перебільшень можу сказати, що саме завдяки волонтерам з 2014 року наша країна зберегла свій суверенітет та зуміла протистояти російській агресії на сході України ще 10 років тому. Наш волонтерський рух почався на Майдані під час Революції Гідності і саме завдяки волонтерам Майдан став символом незламності українського народу. І продовжує ним бути сьогодні. В час великої війни українські волонтери спільно з нашими іноземними партнерами згуртувались заради стійкості. Військова амуніція, бронежилети, каски, автомобілі, дрони — все це та багато іншого волонтери передавали для ЗСУ на початку війни, забезпечуючи українське військо всім необхідним» — сказав очільник району під час відкриття форуму.

Спікерами сьогоднішніми заходами були українські та іноземні волонтери: Володимир Бараняк, Юрій Волошин (волонтер із США), Хюго Вебер (Італія) та Алекс Робінсон (Ірландія). Під час заходу до присутніх звернулась також ректорка Дрогобицького ДДПУ ім. І. Франка Валентина Бодак та директор БФ «Карітас» СДЄ УГКЦ о. Ігор Козанкевич. Загалом йшлось про виклики і досягнення волонтерського руху в Україні, бо волонтерство – це частина нашого спротиву та громадянського суспільства, для яких воля та свобода власної країни – найвища цінність.

Share this post

scroll to top