У Меденичах студенти опановуватимуть пілотування БпЛА

У Меденицькому професійному коледжі навчатимуть операторів дронів. Так у закладі впровадили нову навчальну програму – «Оператор цивільного дрона» у межах вивчення предмету «Захист України».

У пʼятницю, 16 серпня, на базі Меденицького аграрно-технологічного професійного коледжу відкрили науково-практичний центр «Оператор дистанційно керованих безпілотних літальних апаратів». Для навчання у закладі є дрони і необхідне матеріальне обладнання.

Участь у відкритті взяли начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк, генеральний директор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік, начальник відділу інновацій, закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти і науки Львівської ОВА Іван Пикус, директор ТзОВ
«Український навчально-виробничий центр «УНІВЕРСАЛ» Дмитро Шинкарчук, директор Меденицького коледжу Василь Лужецький та колектив закладу.

Здобувати навички керування безпілотниками будуть студенти коледжу, однак, люди, які там не навчаються, також матимуть таку можливість. Згодом керівництво коледжу надасть інформацію про умови, на яких навчитися керувати дронами зможуть усі охочі.

Як зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк, на створення начально-практичного центру було залучено 600 тис. грн, з яких 475 тис. грн – кошти соціально свідомого бізнесу ТзОВ «Український навчально-виробничий центр «УНІВЕРСАЛ» та 125 тис. грн – кошти «Меденицького аграрно-технологічного професійного коледжу».

«Ми не знаємо, коли закінчиться війна, але якщо навіть вона закінчиться скоро, то з таким сусідом нам завжди потрібно бути напоготові. Чим дальше, тим більше ця боротьба перетвоюється війну технологій. Тому дуже правильно йти в ногу з часом, а дрони це якраз те що допомагає якісно знищувати ворога, мінімізувати жертви з нашої сторони, а це найважливіше, бо йдеться про людське життя, і водночас мінімалізує витратну частину. Тому важливо опанувати цю галузь і лідирувати в ній. Дякую усім причетним до цієї справи, зокрема ТзОВ «УНІВЕРСАЛ», БФ «КОЛО» керівництву Меденицького коледжу. Зараз важливо адаптовувати освіту під вимоги сьогодення», – зазначив Степан Кулиняк.

Окрім цього, Дрогобицька РВА разом з Благодійним фондом «КОЛО» передали нашим Захисникам і Захисницям два повнопривідні автомобілі та 10 Fpv-дронів для виконання бойових завдань.

Наш Telegram-канал: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top