У Дрогобичі чоловік їхав електросамокатом напідпитку

За п’яне керування дрогобичанина позбавили прав. Також суд призначив Василю І. 17 тис. грн штрафу

Дрогобицький міськрайонний суд постановив оштрафувати чоловіка, який п’яний керував електросамокатом. Крім того, порушнику конфіскують права на один рік, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 26 липня, у Єдиному державному реєстрі.

Пройти огляд на стан сп’яніння водій відмовився

Випадок трапився цьогоріч 24 травня на вулиці Трускавецькій. Василя І. на електросамокаті зупинила поліція. Правопорушник мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, але відмовився від проходження відповідного огляду.

“Зважаючи на те, що електросамокат використовувався як транспортний засіб, останній повинен був на вимогу поліцейського пройти огляд на стан сп`яніння, оскільки щодо нього у поліцейського були підстави вважати, що він перебуває у стані сп`яніння згідно з ознаками такого стану,” — зазначили у постанові. Поліція склала на Василя І. протокол адмінпротокол про порушення ПДР.

Відтак суд призначив покарання у вигляді штрафу розміром 17 тис. грн та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Додатково Василь І. має сплатити судовий збір у розмірі 605,60 грн. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.

Попри часті аварії за участю електросамокатів, у правилах дорожнього руху досі немає згадки про них. Відповідний законопроєкт не пройшов другого читання в парламенті ще декілька років тому. Тож на дорогах мають бути уважними всі учасники руху.

«Дотримуватись вимог дорожніх знаків, сигналів світлофора та дорожньої розмітки. Користуватися засобами пасивної безпеки, користуватися світло відбиваючими елементами, обирати безпечну швидкість для руху, інтервал та дистанцію з іншими транспортними засобами, звертати увагу на стан дорожнього покриття, не користуватися телефоном під час руху. І в жодному разі не вживати алкогольні напої», – каже речниця патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій

Пішоходам варто не заходити на велодоріжки та уважно перетинати їх під час руху.

Наш Telegram-канал: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top