Андрій Веселий став співвласником одного з найбільших хімічних підприємств України

Дрогобицький бізнесмен Андрій Веселий став третім співвласником одного з найбільших хімічних підприємств України – калуського заводу «Карпатнафтохім»

«Карпатнафтохім» спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену. Після початку повномасштабного російського вторгнення Карпатнафтохім зупинив роботу. У 2022 році завод став одним з найзбитковіших підприємств України.

Що буде з ним робити новий співвласник, «Варто – Галицькі новини» запитали в Андрія Веселого

«Вийдемо з боргів і відновимо виробництво! Завод має знову запрацювати – і  вірю в це! Ми довго зважували всі «за» і «проти», проводили економічний аналіз, визначали перспективи. Переговори між співвласниками були довготривалими. На прийняття рішення пішло кілька місяців. Це кризисне рішення у складний час. Спільно з консультантами та управлінцями Інвестиційного Фонду я вирішив взяти відповідальність та інвестувати в одне з найбільших хімічних підприємств України». 

Крок складний, але важливий та необхідний у розрізі теперішніх реалій:

«Сьогодні потрібно зберегти, вдосконалити і розвивати перспективну галузь нашої держави. Адже це податки і надходження до бюджету, нові робочі місця і достойні заробітні плати, що в свою чергу спонукатиме поверненню українців додому», – наголосив Андрій Веселий.

Підприємство планують реанімовувати з допомогою іноземних інвестицій, залучаючи інвесторів та кризис-менеджерів. 

«Результатом нового починання будуть майбутні потенційні міжнародні інвестиції з Канади, Америки та інших партнерів України, які солідарні у боротьбі з російським агресором у розбудові та відновленні вільної та незалежної Батьківщини. В єдності – сила!», – додав Андрій Веселий.

ВАРТО_знати: З 11 червня засновниками підприємства стали: британська Techinservice Limited Ігоря Щуцького (34%); кіпрська Xedrian Holding Limited Ільхама Мамедова (33%); український інвестиційний фонд “Геріон Ворлд” Андрія Веселого (33%).

Щуцький та Мамедов і раніше володіли Карпатнафтохімом, вони викупили підприємство в Лукойлу у 2017 році, після того як російська компанія потрапила під санкції. А ось Андрій Веселий – новий акціонер. Він власник дрогобицького ТОВ “Брати”, яке спеціалізується на виробництві бруківки, ремонту доріг та будівництві, голова Благодійної організації «БФ Родини Веселого».

 Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top