За втечу з військової частини Трускавця солдата ув’язнили на 5 років

фото – Варто, умовне

Військовий втік, тому що дуже сумував за рідними

Трускавецький районний суд виніс вирок солдату ЗСУ, уродженцю села Соснівка Василю П., який самовільно залишив військову частину. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному реєстрі судових рішень у середу, 12 червня, інформує lviv.media

За матеріалами справи, Василь П. проходив військову службу за мобілізацією у військовій частині, він був стрільцем у десантно-штурмовому взводі. Під час виконання бойового завдання солдат зазнав вибухової травми, вогнепального осколкового поранення правої гомілки та закритої черепно-мозкової травми. Після лікування його відправили на реабілітацію у військову частину у Трускавці, але звідки солдат втік, оскільки дуже сумував за рідними.

Солдат Василь П. самовільно покинув частину у вересні 2023 року, а у квітні 2024 року сам добровільно з’явився. На суді Василь П. повністю визнав свою провину, щиро розкаявся і просив суд не карати його суворо.

Проте Трускавецький міський суд визнав його винним у самовільному залишенні військової частини під час війни і засудив до 5 років позбавлення волі. На цей вирок ще може бути подана апеляція.

Share this post

scroll to top