У Дрогобичі виготовлятимуть техніку для армії

Наказом Міноборони на озброєння ЗСУ прийняті дрогобицький автокран та військовий екскаватор. Ця техніка пройшла відповідні випробування.

Одноковшовий екскаватор та автомобільний кран «Силач», які виготовлені у Дрогобичі, Міністерство оборони прийняло на озброєння Збройних Сил України як окремі зразки інженерної техніки. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Випробування в бойових умовах відбулися успішно, конструкторська та експлуатаційна документація відповідає нормам.

Екскаватор можна використовувати для риття котлованів та траншей, а автокран – для завантаження та розвантаження конструкцій та будівельних матеріалів під час обладнання позицій військ та пунктів управління. Дрогобицький автокрановий завод – одне з найбільших машинобудівних підприємств Західної України. Виготовляє автокрани під торговою маркою “Силач”, а також баштові крани швидкого монтування, сміттєвози та гідропідйомники.

“Ще кілька років тому мало хто вірив у майбутнє заводу. 2016-го його визнали банкрутом. Нове життя підприємство отримало торік у лютому. Тоді його першою профільною продукцією стала спецтехніка саме для ЗСУ – на базі автомобільних шасі КрАЗу!”, – прокоментував голова ОДА Максим Козицький.

“Чудова новина! Наказом Міністерства оборони на озброєння Збройних Сил прийняті дрогобицький автокран та військовий екскаватор! Ця техніка пройшла відповідні випробування. Отож, є сподівання на нові замовлення від оборонного відомства”, – додав голова ЛОДА

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top