До інфекційної лікарні Львова з ботулізмом потрапило подружжя з Дрогобиччини

До Львівської обласної інфекційної лікарні 3 червня з Дрогобиччини госпіталізували подружжя – 33-річного чоловіка і 34-річну жінку з підозрою на ботулізм. Вони споживали м’ясну консерву домашнього приготування.

У львівському обласному Центрі контролю і профілактики хвороб МОЗ України повідомили, що подружжя споживало м’ясну консерву ще 27 травня. Вже наступного дня у жінки почало боліти горло, але вона подумала, що це застуда. Та на сьому добу хворі звернулися по медичну допомогу: спершу до місцевої амбулаторії, згодом до однієї з районних лікарень Дрогобиччини. Звідти їх скерували ло інфекційної лікарні Львова.

«Скаржилися на порушення зору, сухість в роті, розлади ковтання, інші прояви харчової токсикоінфекції. За словами лікарів, стан у пацієнтів середньої важкості. Їм надається спеціалізована медична допомога», – повідомили у Центрі.

Завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Центру Ірина Куліш каже, що це вже третій випадок ботулізму на Львівщині цього року. Перший зафіксували у січні, тоді з ботулізмом до лікарні потрапили двоє мешканців Золочівського району, батько і донька, які їли яловичину власного приготування. У квітні цей діагноз поставили 52-річній мешканці Самбірського району, і у червні – мешканцям Дрогобицького району. Результати лабораторних досліджень подружжя з Дрогобиччини будуть за кілька днів, але клінічно їм поставили діагноз – ботулізм.

Share this post

scroll to top