Глава УГКЦ анонсував приїзд Папи Римського в Україну

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук розповів про намір Папи Римського Франциска найближчим часом відвідати Україну. Про це він заявив 1 грудня під час Київського безпекового форуму, повідомляє пресслужба заходу.

«Кілька тижнів тому мав можливість особисто спілкуватися з Папою Франциском про Україну. Він дуже переймається долею простих людей. Тих людей, які сьогодні, можливо, не до кінця почуті», – сказав глава УГКЦ.

За словами Блаженнішого Святослава, Папа Римський висловив неабияку зацікавленість українським народом, тож невдовзі може відбутись його візит до України.

«Ми маємо добру новину. Очікуємо, що відбудеться його візит до України. Це ще не анонсоване, але ми вже живемо в очікуванні і приготуванні… Це дуже потужний сигнал підтримки нашого народу і нашої держави», – наголосив він.

Очільник УГКЦ також зазначив, що розповів Папі Римському про спільні відчуття серед представників різних українських церков і релігій про те, що війна закінчиться після того, як Україну відвідає Святіший Отець.

Нагадаємо, про ймовірний приїзд Папи Римського до України у 2022 році нещодавно говорив і митрополит Львівської римо-католицької церкви Мєчислав Мокшицький. Навіть про приблизну дату візиту тоді не йшлося.

Додамо, що Папа Римський Іван Павло ІІ приїжджав в Україну у червні 2001 року, аби підтримати католиків у їхній вірі і допомогти в налагодженні дружніх відносини між конфесіями в державі. Тоді понтифік відвідав Київ та Львів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top