В Україні зросте ціна на світло від 1 червня: як зміниться тариф

В Україні зростуть тарифи на електроенергію, остаточне рішення буде прийняте до кінця тижня. 

Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

З її слів, українська енергетична система зазнала пошкоджень протягом останніх двох місяців. Удари ЗС РФ призвели до того, що ситуація в енергосистемі виявилася надзвичайно складною. Для того, аби забезпечувати споживачів електроенергією на постійній основі, енергетики працюють на рівні своїх можливостей. 

Наразі шукають усіх можливих ресурсів для того, аби полегшити ситуацію в енергосистемі та підготуватися до пікових періодів споживання — влітку, восени та взимку.

“Довго тривали розрахунки, і наразі тривають дискусії в уряді, але рішення, скоріше за, все буде прийняте до кінця тижня щодо підвищення тарифів”, — зазначила Гринчук.

Тариф буде диференційованим. Зокрема, до певного рівня люди платитимуть за старою ціною, а при перевищенні — встановлюватиметься новий тариф за електроенергію. 

Тариф до 100 кВт залишиться без змін – 2,64 грн. кВт/год. Для споживання понад 100 кВт буде встановлено новий тариф – 4,8 грн. кВт/год.

Нагадаємо, Кабінет міністрів планує ухвалити рішення про зміну формули оплати населенням послуги електропостачання. Від 1 червня за спожите світло понад 100 кВт на місяць доведеться платити на 80% більше.

Share this post

scroll to top