Несправності паливного насоса: як їх усунути

Двигун є рушійною силою будь-якого транспортного засобу. Основним принципом його роботи є перетворення енергії від згоряння паливної суміші на механічну роботу рухомих частин.

На якість роботи рушія впливають дві основних ланки ー рівномірна подача палива до камери згоряння з його точним дозуванням під високим тиском та достатня кількість повітря для повного згоряння бензину або дизелю.

Паливний насос високого тиску виконує функцію дозування та впорскування через форсунки суміші в камеру згоряння. Всередині ПНВТ має утворитися достатньо високий тиск, який може досягати 180 МПа. Це допомагає рівномірно розпилювати паливо в камері згоряння, отримуючи максимум потужності двигуна.

Ознаки несправності ПНВТ

Автомобіліст із будь-яким досвідом через певний час користування транспортним засобом звертає увагу на особливості його роботи. Незалежно від того, новий автомобіль чи ні, є певні ознаки, при появі яких треба терміново звернутися в автомобільний сервіс:

  • сторонні звуки в роботі насоса;
  • утруднений запуск двигуна або його самовільна зупинка під час руху;
  • збільшення витрат палива;
  • поява вихлопу нетипового кольору;
  • сліди витікання рідини з паливного насоса.

Ремонт ТНВД у Львові виконують фахівці автосервісу TurboSTO https://turbosto.com.ua/ua/remont-tnvd-lviv/. Мережа СТО надає гарантію на проведення роботи терміном на 1 рік. Компанія працює з автомобілями всіх марок та розмірів, при цьому послуги з діагностики на власних стендах автосервісу надаються безкоштовно.

Мережа має власні склади з автомобільними запчастинами, що значно спрощує та прискорює процес ремонтних робіт. Фахівці TurboSTO проводять поточний та капітальний ремонт ПНВТ протягом терміну від одного до трьох днів.

Будь-який із перерахованих вище симптомів може свідчити про проблеми з ТНВД, який є одним з найважливіших і найскладніших пристроїв авто. При огляді системи можна помітити появу дрібної стружки в паливному фільтрі. Для своєчасного визначення проблеми та її усунення необхідно терміново звернутися до спеціалістів.

Які несправності паливного насосу високого тиску зустрічаються найчастіше

Робочі поверхні не можуть ефективно працювати, якщо між ними накопичуються мікрочастинки чи бруд з абразивним ефектом. Вони потрапляють в систему з неякісним паливом або через недостатню його фільтрацію. Саме ці часточки чинять руйнівну дію на робочі елементи насоса. Не варто забувати також про запас міцності частин агрегата та їхнє зношення, пов’язане з терміном експлуатації.

Основні проблеми в роботі ПНВТ:

  • підтікання палива внаслідок зносу сальників та ущільнювальних кілець;
  • знос електромагнітного клапана, валу насоса, його втулок чи інших елементів;
  • поява стружки в насосі підкачки палива;
  • знос або забруднення плунжерів.

Запобігти передчасному зношенню деталей насоса та системи в цілому допоможе своєчасна діагностика та заміна паливного фільтра. Крім того, необхідно використовувати якісне паливо, що відповідає рекомендаціям виробника автомобіля з урахуванням сезонності, а його рівень має бути достатнім для повноцінного руху.

Часті подорожі з критично низькою кількістю палива в баці можуть призвести до серйозних проблем з ПНВТ. Своєчасна діагностика та адекватна профілактика здатні вберегти власника авто від непотрібних витрат.

З яких робіт складається професійна реставрація

В рамках ремонту фахівці:

  • розбирають вузол на окремі складові;
  • проводять дефектування комплектуючих;
  • чистять та промивають деталі, встановлюють нові;
  • збирають агрегат;
  • повторно тестують і встановлюють на автомобіль.

У процесі дефектування майстер ретельно оглядає всі деталі та перевіряє степінь зношення. Замість несправних запчастин потрібно встановити нові. Якщо це можливо, проводять реставрацію ТНВД. У разі виходу з ладу всієї системи доведеться замінити насос.

Фахівці автосервісу TurboSTO гарантують якісне виконання робіт та повноцінне відновлення тоді, коли це можливо. Записатися на діагностику, щоб отримати знижку, зручно онлайн безпосередньо на сайті.

Share this post

scroll to top