Мешканець Стрия допомагав ухилянтам втікати за кордон під виглядом волонтерів

У Стрию перекрили черговий канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

Встановлено, що підозрюваний організував незаконне внесення даних чоловіків призовного віку до однієї з інформаційних систем, що давало їм право виїхати за межі України в умовах воєнного стану. Свої «послуги» він оцінював у сім тисяч доларів з кожного «клієнта».

Правоохоронці затримали 52-річного жителя Стрия після отримання ним частини коштів від одного з «клієнтів» у розмірі 4000 доларів.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, документи, чорнові записи й інші речові докази, що підтверджують його причетність до організації незаконного переправлення осіб через кордон України.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Йому загрожує дев’яти років тюрми з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Share this post

scroll to top