98-річна жінка пройшла пішки 10 км, щоб вийти з окупованої частини Очеретиного

98-річна Лідія Степанівна, мешканка Очеретиного на Донеччині, подолала 10 кілометрів пішки, аби вийти з окупованої частини села. Її вдалося доставити у безпечне місце.

Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області.

Будинок жінки, у якому вона жила, зруйнували росіяни. Тому Лідія Степанівна вирішила рятуватися від окупантів та пішки виходила з окупованої частини Очеретиного.

Лідія Степанівна йшла пішки впродовж дня. Вона не мала з собою їжу чи воду, а під час дороги засинала і двічі впала. Як переказують у поліції, жінка трималася на двох палицях і «на характері».

Уже надвечір пенсіонерку помітили військові, які передали її «Білим янголам» — підрозділу Нацполіції, що займається евакуацією цивільних з прифронтових районів. Вони відвезли Лідію Степанівну в шелтер для евакуйованих, їй надали усю необхідну допомогу.

«Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла», — каже жінка.

Ситуація в Очеретиному

27 квітня речник угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин розповів, що російські військові прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки. Там їм вдалося закріпитися, наразі тривають важкі бої. Зараз українська армія намагається вибити росіян з населеного пункту.

Раніше аналітики проєкту DeepState заявляли, що російські військові захопили центральну частину Очеретиного та більшу його частину.

Тим часом в угрупованні «Хортиця» запевняли, що дві третини селища залишаються під контролем України. Частина, в яку прорвалися окупанти, перебуває під вогневим контролем Сил оборони. Крім того, противника там начебто заблокували та вживають заходів, аби його звідти вибити.

За минулу добу, 28 квітня, ЗСУ відбили 55 атак росіян на Авдіївському напрямку, зокрема у районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Архангельське, Уманське, Сокіл, Очеретине, Калинове, Соловйове, Новопокровське, Новоселівка Перша та західніше Семенівки Донецької області.

Share this post

scroll to top