У Дрогобичі 20-річний водій, який на смерть збив бабусю – уник покарання

Дрогобицький міськрайонний суд звільнив від покарання 20-річного Василя Б. за порушення правил дорожнього руху, які призвели до смерті, призначивши йому три роки іспитового терміну. Про це пише ZAXID.NET.

Обвинувачений 19 лютого 2024 року на автомобілі Volkswagen Golf збив 78-річну жінку. Згідно з матеріалами справи, обвинувачений є уродженцем села Грушів Дрогобицького району, навчається у одному з місцевих профліцеїв.

Вранці 19 лютого він був за кермом Volkswagen Golf й у Дрогобичі, їхав зі швидкістю 120 кілометрів за годину. На вулиці Володимира Великого, поблизу ТЦ “Парк”, хлопець збив 78-річну жінку – від отриманих травм вона померла на місці ДТП.

Під час судових засідань Василь Б. розповів, що їхав біля торгового центру «Парк», коли жінка вийшла з-за мікроавтобуса. Він не встиг зупинитися та наїхав на неї. Після цього вийшов з авто, викликав правоохоронців та екстрену медичну допомогу. За словами обвинувачуваного, він примирився з рідними загиблої та відшкодував їм збитки, повністю визнав провину та розкаявся.

Дрогобицький міськрайонний суд визнав Василя Б. винним у порушенні ПДР, які призвели до смерті (ч. 2 ст. 286 ККУ), та призначив йому 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки, але звільнив від покарання, призначивши три роки іспитового терміну.

Також обвинувачений має сплатити 26,5 тис. грн за судові експертизи. Вирок можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top