У Трускавці будують впритул до пам’ятки архітектури, прокуратура подала позов

За позовом керівника Дрогобицької окружної прокуратури судом відкрито провадження про скасування дозволу виданого Трускавецькою міською радою на будівництво об’єкта туристичної інфраструктури.

Прокурори виявили факт порушення містобудівного та пам’яткоохоронного законодавства міською радою. Про це повідомляє  Львівська обласна прокуратура.

Прокурори наголошують, що міська рада, всупереч законодавству, видала незаконно дозвіл на будівництво готелю з підземним паркінгом поблизу пам’ятки архітектури місцевого значення.

Йдеться про об’єкт нерухомого майна у Трускавці, який є пам’яткою місцевого значення та знаходиться на балансі міської ради, яка будучи власником пам’ятки, уклала охоронний договір на неї. Згідно з вищевказаним договором встановлені містобудівні умови та обмеження щодо будь-якого будівництва у межах охоронної зони пам’ятки архітектури.

Однак, відповідач без достатніх правових підстав затвердив забудовнику дозвіл на будівництво готелю. Як наслідок це може привести до пошкодження чи знищення пам’ятки архітектури місцевого значення.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

Share this post

scroll to top