Керівник КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» заперечив закупівлю обладнання за завищеними цінами

Керівник КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» Андрій Коцюба спростував інформацію про те, що через систему публічних закупівель «Прозоро» медзаклад здійснив низку закупівель медичного обладнання за завищеними цінами.

За його словами – “наведена інформації щодо цін від окремих постачальників є абсолютно недоречною у цій справі та такою, що спрямована заплямувати авторитет міської лікарні та її керівництва”.

Оскільки, усі закупівлі медустанова міста згідно закону повинна та й здійснює виключно на публічному майданчику закупівель «Прозоро». Туди виставити свої пропозиції мають змогу усі зацікавлені у цій процедурі постачальники. Чому постачальники, які пропонують нижчі ціни на обладнання – не приймають участь в публічній системі закупівель  – питання відкрите та стосується суто їх. Не виключено, що обладнання, яке пропонують певні фірми за суттєво зниженими цінами, є без гарантії, та б/у.

“Підкреслюю, що публічні закупівлі в електронній системі «Прозоро» КНП «Дрогобицькою міською лікарнею № 1» за 2023 рік здійснено без порушень чинного законодавства, усі вимоги процедури закупівлі дотримані. Враховуючи тотальний контроль на кожному з послідовних етапів в електронній системі публічних закупівель «Прозоро», усунення людського фактору та суб’єктивного впливу на публічні закупівлі в електронній системі «Прозоро» – є абсолютно виключеним. Тому вести мову про закупівлю медичного обладнання нашою лікарнею за завищеними цінами – є абсурдно”, – наголосив Андрій Коцюба.


Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top