Наслідки обстрілів Львівщини за час війни: загинули 24 людини

Росія за цей час 40 разів атакувала Львівську область

За час повномасштабної війни Росія 40 разів атакувала Львівщину. Два десятки ракетних ударів було у 2022 році, 17 атак — у 2023 році. Та три ракетні удари — цього року. Про це 5 березня в інтерв’ю LVIV.MEDIA розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Внаслідок ракетних атак по Львівщині за ці роки загинуло 24 людини, а 126 — були травмовані.

Ракетними ударами на Львівщині пошкоджено та зруйновано понад 800 об’єктів. І лише 30 з них належать до критичної інфраструктури. 

“Якщо брати по зруйнованих об’єктах, то ще раз і ще раз переконуємося, що вони (росіяни — ред.) точно не воюють з об’єктами критичної інфраструктури … Це житлові будинки, квартири, школи, садочки, лікарні, вибиті вікна, сільські території, приватні будинки. Так само це були і об’єкти критичної інфраструктури. В основному це підстанції”, — зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, внаслідок однієї з наймасовіших ракетних атак по Львову загинуло 10 людей. Ракетний удар по Львову відбувся в ніч на 6 липня 2023 року. Тоді Росія випустила по Львівщині десять крилатих ракет з акваторії Чорного моря. Одна з них влучила у будинок на вулиці Стрийській, 66.

Актуально та оперативно у Telegram: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top