У Дрогобичі поліція за місяць розшукала і доставила до РТЦК пів сотні ухилянтів

фото – умовне

Робота військово-лікарських комісій, виконання мобілізаційних заходів та інші питання обговорили в районній раді з керівництвом Дрогобицького РТЦК та СП

Про це повідомив начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.

Ведеться робота щодо посилення мобілізаційних заходів в районі. Створено спеціальні робочі групи з числа представників РТЦК та СП, територіальних громад, поліції та ін. з метою проведення належного процесу оповіщення. Щотижня проводяться спільні наради з вказаними суб’єктами.

Щодо доставки поліцейськими осіб, які ухиляються від військової служби, то за минулий місяць з 90 розшукуваних, з наданої на нараді Дрогобицьким відділом поліції інформації, 50 було доставлено до Дрогобицького РТЦК та СП. Цього місяця вже 8.

При Дрогобицькому РТЦК та СП (на базі Дрогобицької міської поліклініки) функціонує районна військово-лікарська комісія. Основна мета – засвідчити військовозобов’язаних на придатність до військової служби.

З початку великої війни районна ВЛК завершила медичний огляд кількох тисяч військовозобов’язаних, з яких більшість визнано придатними, решту – обмежено придатними, тимчасово не придатними або не придатними, відповідно до стану здоров’я. Висновки роботи цієї комісії скеровують на розгляд до комісій вищого рівня з метою уникнення корупційних ризиків. Зараз необхідно вирішити низку проблемних питань для швидкої та ефективної роботи ВЛК, зокрема доукомплектування вузькими спеціалістами, фінансування тощо.

Дрогобицькою РВА спільно з прокуратурою ведеться претензійно-позовна робота з упорядкування належності стану укриттів. За два роки повномасштабного вторгнення було вдосталь часу, щоб привести їх у відповідність. Нагадаю, що у районі є 69 об’єктів цивільного захисту. З них по 23 об’єктах за негативними наслідками проведення перевірок, про що свідчать відповідні акти, скеровано звернення в прокуратуру щодо здійснення заходів, передбачених чинним законодавством щодо балансоутримувача. 11 таких споруд рішенням комісії рекомендовано виключити з фонду захисних споруд цивільного захисту. По решту об’єктах питання вкотре розглядатимуться на засіданні районної комісії ТЕБ та НС цього тижня.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top