ЗСУ відійшли ще від двох сіл під Авдіївкою

Сєверне та Степове на карті DeepState

Українські підрозділи здійснили відхід від сіл Сєверне та Степове, що під Авдіївкою на Донеччині. Вони розташовані на південь і на північ від нещодавно окупованого Ласточкиного.

Про це повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій в етері телемаратону.

За його словами, запеклі бої за Сєверне тривали протягом учорашнього вечора та ночі проти 27 лютого. росіяни зазнали там великих втрат, каже Лиховій.

До початку повномасштабної війни у цих двох захоплених селах загалом проживало до ста людей. Речник угруповання військ також зазначив, що останнім часом росіяни збільшили чисельність штурмових груп — тепер це групи розміром до взводу, а подекуди навіть роти.

Водночас у коментарі hromadske Лиховій сказав, що на ранок 27 лютого Сили оборони стабілізували лінію оборони біля Тоненького, Орлівки та Бердичів.

Зокрема, за його словами, штурмові групи противника були заблоковані на північно-східних околицях населеного пункту Орлівка. Також росіян вдалося відкинути з околиць села Бердичі.

Раніше про те, що росіяни окупували Степове й Сєверне повідомили аналітики DeepState. Також, за їхніми даними, ворог просунувся біля населених пунктів Орлівка, Бердичі та Тоненьке.

Напередодні підрозділи ЗСУ також відійшли від села Ласточкине біля Авдіївки. Тоді повідомляли, що українські війська організують оборону біля сіл Орлівка, Тоненьке та Бердичі, щоб не допустити подальше просування росіян у західному напрямку.

Share this post

scroll to top