Лікарня в Бориславі живитиметься від сонячної електростанції

На даху Бориславської міської центральної лікарні встановили сонячні панелі, що дозволить покрити 35% потреби в електроенергії. Про це  повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Гібридну сонячну станцію змонтували на даху поліклінічного та терапевтичного відділень лікарні. Загальна потужність станції – 30 кВт. Крім значної економії енергоносіїв, таке обладнання дозволяє накопичувати енергію, його можна використовувати як резервне джерело живлення. Запас акумуляторного модуля становить 40 кВт.

Сонячна електростанція здатна згенерувати до 25000 кВт електроенергії на рік. А це дасть можливість покрити до 35% від потреб медзакладу й зекономити на комунальних послугах близько 160 тисяч грн на рік.

Проєкт реалізували спільними зусиллями Бориславської міськради й «Укрнафти», вклали у нього 1,83 млн грн.

Також перед безпосереднім встановленням сонячних панелей дах лікарні пройшов ремонт, на що витратили 294 тисячі грн.

«В умовах щоденних обстрілів та атак з боку російської армії на енергетичну систему України встановлення таких сонячних систем – це ще один крок до енергетичної незалежності та стабільної роботи лікарень, навіть під час блекаутів», – підкреслюють у МОЗ.

Додамо, що Бориславська центральна міська лікарня надає послуги з первинно-медико-санітарної допомоги та багатопрофільного амбулаторного й стаціонарного лікування. Лікарня має поліклінічне, терапевтичне, дитяче, акушерсько-гінекологічне відділення та відділення хірургічних патологій лікарні, що розташовані за різними адресами.

Зараз медзаклад обслуговує населення Бориславської громади та сусідніх громад Дрогобицького району Львівської області, а це понад 40 тисяч осіб.

Share this post

scroll to top