Браконьєр, що застрелив лося біля Дрогобича, заплатить маже 20 тис. грн штрафу

Дрогобицький суд виніс вирок дрогобичанину Петру К., якого спіймали з тушею червонокнижного лося. Суд оштрафував його на 18,7 тис. грн. Про це пише zaxid.net. Чоловік працює водієм-електромонтером однієї з енергетичних компаній.

Як вказано в матеріалах справи, 4 лютого 2024 року вранці, попри запроваджену на час воєнного стану заборону на полювання та відсутність відповідних дозволів на відстріл тварин, що занесені в «Червону книгу», Петро К. взяв зброю Savage Axis та вийшов на полювання. Перебуваючи в лісі в селі Солонське Дрогобицького району, він побачив лося європейського та вистрілив йому у шию. Від вогнепального поранення тварина загинула на місці.

Тушу загиблої червонокнижної тварини виявили працівники Держекоінспекції Львівщини, які викликали на місце слідчо-оперативну групу поліції, Держспоживслужбу та лісову охорону. У суді Петро К. свою провину визнав та підтвердив обставини справи.

Суд  визнав Петра К. винним в незаконному полюванні за ч. 1 ст. 248 ККУ та призначила йому 18,7 тис. грн штрафу. Цей вирок можна ще оскаржити в апеляційному суді.

ВАРТО_знати: одразу після вбивства тварини спеціалісти Держекоінспекції суму збитків від вбивства лося оцінили у 80 тис. грн.

Актуально та оперативно у Telegram: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top