На росії заявили про смерть опозиціонера Навального у колонії

У російській колонії заявили про смерть ув’язненого Олексія Навального, якого називали «російським опозиціонером». Йому, як стверджується, стало зле, після чого він помер.

Про це повідомили пропагандисти з TACC і «РИА Новости» з посиланням на повідомлення Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) рф Ямало-Ненецького автономного округу (ЯНАО).

Там стверджують, що Навальний після прогулянки відчув себе погано, практично одразу втративши свідомість. Медики нібито проводили всі необхідні реанімаційні заходи, але позитивних результатів це не дало, тож вони констатували смерть, цитують «РИА Новости».

Цю інформацію вже прокоментував прессекретар володимира путіна дмитро пєсков, відео з яким опублікував пропагандист Павло Зарубін. Речник путіна заявив, що є певні правила, якими керується ФСВП.

Речниця Олексія Навального Кіра Ярмиш написала в X, що жодних підтверджень смерті Навального його команда поки не має. Адвокат Олексія зараз вилітає у селище Харп, де розташована колонія.

В ФСВП наголошують, що слідчі зараз проводять перевірку щодо факту смерті російського політика, цитує TACC. Правоохоронці проводять комплекс слідчих та оперативних заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин, вказують «РИА Новости».

Громадська спостережна комісія ЯНАО, яку цитує TACС, наголошує, що скарг на здоровʼя від Навального не надходило.

Share this post

scroll to top