Більша частина екіпажу корабля «Цезар Куніков» загинула, − ГУР

Більша частина екіпажу російського великого десантного корабля «Цезар Куніков», який знищили українські військові вранці 14 лютого, загинула. Про це у коментарі Укрінформу повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«За наявною інформацією, там [на судні] був боєкомплект, і більшості екіпажу не вдалося врятуватися», − сказав він.

За словами Юсова, підготовка до знищення корабля «Цезар Куніков» була тривала, розвідники відстежували його маршрути, а також збирали інші дані.

«Те, з якою частотою відбуваються відповідні операції, показує, що українці вчаться, вдосконалюють тактику, стратегію, і, безумовно, такі заходи будуть продовжені. Сьогоднішнє знищення ВДК – великий удар по спроможностях флоту агресора. На довгий період можна ставити хрест на його можливості проводити десантні операції проти України», – зазначив Юсов.

Вранці 14 лютого спецпризначенці ГУР разом із Силами оборони України атакували морськими дронами російський ВДК «Цезар Куніков». Він перебував на кримському узбережжі неподалік Алупки.

Великий десантний корабель знищено, він пішов на дно, згодом додали у ГУР.

Тим часом у Кремлі відмовились коментувати знищення «Цезаря Кунікова», у Міноборони РФ теж поки мовчать.

Довідково:

Російський десантний корабель проєкту 775 «Цезар Куніков» входив до Чорноморського флоту і базувався у Севастополі. Він є одним із найновіших російських суден, вміщав 87 членів екіпажу на борту.

Share this post

scroll to top