В Офісі президента спростували інформацію про відставку Валерія Залужного

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заперечив інформацію про відставку Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Раніше цю інформацію ширили у мережі, зокрема, із посиланням на джерела це писали ЗМІ.

Про це він заявив у коментарі hromadske.

«Я спростовую звільнення Залужного», — наголосив Никифоров.

До цього низка ЗМІ з посиланням на власні джерела писали, що Володимир Зеленський нібито підписав наказ про звільнення Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. А втім, наказ не оприлюднили.

На тлі цього у Міністерстві оборони заявили: «Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: ні, це неправда».

Однак не уточнили, що саме неправда, адже паралельно з інформацією про відставку Залужного з’явилися заяви про призначення Головнокомандувачем нинішнього очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Раніше вже неодноразово ширилися чутки про звільнення Залужного. Зокрема, у листопаді 2023 року народний депутат Володимир Ар’єв поширив неправдиву інформацію щодо нібито подання про відставку Головнокомандувача ЗСУ. Він посилався на «свої джерела», проте згодом сам спростував цей фейк.

У грудні міністр оборони Рустем Умєров заявив, що питання про звільнення Головнокомандувача ЗСУ наразі не стоїть.

Окрім того, у листопаді народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що Залужний має піти у відставку.

Такі заяви викликали обурення, тому у Верховній Раді її запропонували звільнити з посади заступниці голови Комітету з нацбезпеки та оборони.

Share this post

scroll to top