На війні загинув 24-річний Юрій Шпук з Дрогобича

Під час захисту України від ворога загинув молодий дрогобичанин Юрій Шпук. Воїн загинув 3 вересня 2023 року, однак лише зараз тіло молодого Героя зможуть привезти додому, аби воно знайшло вічний спочинок на Алеї Слави. Йому назавжди залишиться 24 роки…

Юрій Шпук народився 14 вересня 1998 року. Проживав у Дрогобичі на вулиці Грушевського. Закінчив ЗОШ №14 та 15-те училище. Працював на Тандемі. За словами матері – Юрій був добре знаний у Дрогобичі за прізвиськом «закладка», так як він часто проводив позитивні розіграші та квести серед молоді.

Як тільки розпочалось повномасштабне вторгнення, Юрій одразу ж поривався стати на захист України. Добровільно пішов до військкомату проситись на фронт, однак отримав відмову через проблеми зі здоров’ям.

Своїх спроб хлопець не покинув, відтак вже наприкінці 2022 – на початку 2023 року таки долучився до лав ЗСУ в іншому місті. Був старшим стрільцем-снайпером вч А-2582.

Воїн загинув під час виконання бойових завдань з захисту України 3 вересня 2023 року в Пологівському районі Запорізької області.

Тривалий час Юрія вважали безвісти зниклим. Лиш тепер загибель воїна офіційно підтвердили і тіло Героя зможе знайти вічний спочинок.

З рідних у загиблого залишились батьки, сестра, тітка.

Сумуємо разом з вами, підтримуємо в годину скорботи.

Зустріч траурного конвою відбудеться найближчими днями. Час прибуття та чину похорону повідомимо додатково.

Вічна пам’ять Герою!

Share this post

scroll to top