Романа Гринкевича затримали в Одесі: він готувався виїхати за кордон

Зранку 22 січня правоохоронці затримали сина підсудного бізнесмена Ігоря Гринкевича — Романа. Він намагався перетнути кордон в Одеській області. Обох Гринкевичів (та ще трьох фігурантів) підозрюють в постачанні для української армії неякісного одягу на 1 млрд грн.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Так, о 6:50 Романа Гринкевича затримали в Одесі. Він виїхав туди орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни, каже слідство.

У Держбюро розслідувань уточнили, що Роман планував надалі сховатися від правоохоронних органів України в одній із країн Євросоюзу.  

Сьогодні, 22 січня, затриманого Романа Гринкевича доставлять в суд для обрання йому запобіжного заходу. Інші четверо підозрюваних перебувають під вартою.

Ще давніше правоохоронці приходили додому до Гринкевичів. Тоді в мережі з’являлися фото, як Романа закували в наручники. Але згодом його оголосили в розшук, а суд надав дозвіл на затримання. ДБР пояснювало, що не могло раніше затримати Романа Гринкевича, бо не мало достатньо доказів для цього.

Про справу Гринкевичів

Бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали ще 29 грудня 2023 року під час спроби дати 500 тисяч доларів США хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Ці гроші він пропонував за сприяння в поверненні майна, вилученого в підконтрольних йому компаній у ході розслідування. Нині він перебуває під вартою.

У межах цієї справи слідчі встановили, що компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень.

Але низку контрактів не виконали, деякі реалізували частково, із затримками, а замовлення виконували підприємства без належних потужностей. ДБР встановило, що за цими договорами компанії Гринкевича постачали низькоякісні товари, що завдало державі шкоди на понад 934 мільйони гривень.

Злочинній групі з п’яти людей на чолі з Гринкевичем оголосили підозри за ч. 5 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Тим часом Міністерство оборони України розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича — останньою стала «Трейд лайнс рітейл». 

Share this post

scroll to top