Рис для суші: який сорт підходить? Як правильно вибрати?

Ви думаєте, що в суші головне це риба? Ні, смакові якості суші насамперед залежать від рису. Здається, ну що тут такого складного – купити рис та зварити його? Технічно так, ви можете зварити будь-який рис, але у вас ніколи не вийдуть справжні роли як у професіоналів. Тоді вже краще замовити суші сет в Чернівцях.

Вибрати правильний рис – це вже половина успіху

Це 20 різних сортів рису. Всі вони відрізняються не тільки зовні, а і за своїми якостями. Ми поділяємо рис за способами обробки рисового зерна та за формою. 

  • Коричневий рис. Це рис, якій отримується в результаті лущення зерна. Він зберігає в собі максимум корисних речовин, тому дуже популярний серед прихильників здорового харчування.
  • Білий шліфований рис. Це зерно, яке піддається шліфуванню, інакше говорячи, видаляється висівкова оболонка. Цей вид рису найбільш популярний продукт серед споживачів. Він швидко готується, добре зберігається та коштує дешевше ніж бурий. Хоча корисних властивостей у ньому менше.
  • Пропарений рис. Це зерно, яке пройшло обробку гарячою парою. Під час пропарювання, корисні речовини з оболонки переходять до зерна. 

За формою зернят рис поділяють на:

  • Кругло зернистий;
  • Середньозернистий;
  • Довгозернистий.

Оптимальним варіантом для суші є білий кругло зернистий рис. Звичайно, краще обирати справжній японський рис для суші, який можна знайти на прилавках магазинів у спеціалізованих відділах. Це кругло зернисті сорти клейкого рису, які ідеально підходять для приготування ролів. А ще ці сорти містять харчові волокна, які дуже корисні для органів травлення. І калій – мінерал, який покращує роботу серцевого м’яза.

Як правильно готувати рис для суші?

Чому так багато уваги приділяється варці рису? Дуже багато в інтернеті порад, як варити рис, щоб він вийшов розсипчастим. А нам потрібно навпаки, зварити так, щоб він був клейким та добре тримав форму. 

Спочатку його треба добре промити, але не вимити при цьому крохмаль. Коли миєте рис, то не можна занадто сильно перемішувати зернятка, щоб не пошкодити. Таку процедуру замочування потрібно проводити до тих пір, поки вода не стане прозорою. Це десь приблизно 5 – 7 разів. Після останнього разу промивки, заливаємо рис водою у співвідношенні 1:1 та залишаємо так. Це ми робимо для того, щоб рис став м’якше та швидше приготувався. 

Варити рис краще у рисоварці або мультиварці. Якщо таких немає, то обирайте каструлю з товстим дном. На дно можна покласти фольгу, щоб рис не підгорів. 

Варитися рис повинен 15 – 20 хвилин під щільно закритою кришкою на маленькому вогні. Коли рідина википіла, знімаємо з вогню та залишаємо під кришкою ще на 20 хв. Після цього пересипаємо рис в окрему посудину та заливаємо заправкою, яка складається з рисового оцту, солі, цукру. Акуратно перемішуємо рис рухами знизу догори дерев’яною лопаткою. А потім вже можна переходити до приготування суші чи ролів.
Щоб насолодитися смаком справжніх суші, приготованих за всіма правилами, телефонуйте до Пронто та робіть замовлення.

Share this post

scroll to top