До Польщі залетіла російська ракета — начальник польського Генштабу

За офіційною інформацією представників польського війська, обʼєкт, який залетів із повітряного простору України до Польщі, був російською ракетою. Вона була випущена під час масованого обстрілу українських міст.

Про це повідомив начальник Генштабу Польщі Весла Кукула, цитують Polsat News та RMF24.

Він додав, що польські військовівідстежили напрямок руху більшості ракет, які росія запустила по Україні. Одна з них залетіла до Польщі, але згодом перетнула польський кордон назад.

«Усе вказує на те, що російська ракета увійшла в повітряний простір Польщі. У нас є національне і союзницьке радіолокаційні підтвердження», — сказав Весла Кукула. І додав, що перевірка досі триває.

Деталізуючи інформацію, генерал підтвердив, що ракета перебувала над територією Польщі 3 хвилини. Повітряний простір цієї країни було порушено приблизно на 40 кілометрів.

Що передувало?

Під час російського масованого ракетного обстрілу по території України зранку 29 грудня Польща зафіксувала, що в її повітряний простір зайшов невпізнаний об’єкт, повідомило Оперативне командування Польщі.

Польське видання RMF24 повідомило, що об’єкт рухався з великою швидкістю. Його бачили жителі села Долобичів на Люблінщині. У цьому районі навколо Пшеводува рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.

Президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду в Бюро національної безпеки з головою Міністерства національної оборони, начальником Генштабу та оперативним командувачем Збройних сил Польщі для обговорення ситуації щодо невпізнаного об’єкта.

Про атаку на Україну

Уночі та зранку 29 грудня російські війська атакували Україну ракетами та дронами. Всього окупанти запустили по Україні 158 ракет та дронів. З них 114 знищили українські військові. Влучання фіксували у Києві та низці областей.

Цю атаку назвали одним із наймасованіших повітряних ударів по території України. Президент Володимир Зеленський зазначив, що росія била «майже всім, що має у своєму арсеналі»: «кинджали», С-300, крилаті ракети, БпЛА, стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505.

Share this post

scroll to top