Львівські медики врятували військового з онкологією 4 стадії

Команда лікарів проктологічного відділення Львівського онкологічного центру врятувала військового з онкологічним захворювання прямої кишки на IV стадії та з вираженою супутньою патологією. Про це йдеться у повідомленні медзакладу.

З 2014 року Ігор захищав нашу країну на фронті. Однак, 24 лютого 2023 року у чоловіка почалась своя важка боротьба з підступною хворобою. Про свій діагноз чоловік дізнався зовсім випадково. Він проходив плановий медичний огляд в госпіталі. Те, що він почув від лікарів шокувало не лише його, а й усіх рідних. Ніяких скарг у Ігоря не було і хвороба стала жахливою несподіванкою. Гнітило й те, що діагностували захворювання вже на IV стадії, тож чоловіка скерували до онкоцентру.

Військовий розповідає, що лікарі довго радились як діяти у цій складній ситуації.

«Спочатку мені запропонували медичну евакуацію за кордон, адже ризики були надто великі, але я відмовився. Тоді лікарі запропонували мені спеціальний план лікування і  погодились провести оперативне втручання. Мені одразу розповіли про всі можливі варіанти розвитку подій під час лікування та операції. Я вирішив наважитись. Тепер, після усього пережитого, я завжди буду вдячний лікарям за те, що їм вдалося зробити для мого одужання», – розповідає пан Ігор.

В.о завідувача проктологічного відділення Львівського онкоцентру Роман Бойко каже, що чоловіка ретельно готували до операції тривалий час, адже пухлини були не лише у прямій кишці, а й в печінці. Тож пацієнт отримував спеціальне лікування майже 8 місяців. 

«Спочатку пацієнт отримав хіміотерапію, яка передує хірургічному лікуванню. За допомогою хіміотерапії нам вдалося припинити ріст пухлин в кишці та печінці, навіть частково зменшити їх в об’ємі. Потім за допомогою спеціального методу радіочастотної абляції йому ліквідували поодинокі вогнища у печінці», – Роман Бойко.

Крім цього у чоловіка  є супутня патологія – тромбоцитопенія, тобто у нього погане згортання крові, що створювало додаткові ризики і могло зіграти вирішальну роль під час операції. Аби уникнути кровотечі під час операції, певний період йому вводили спеціальні препарати, які покращили показники згортання крові. І лише після цього лікарі провели йому операцію по видаленню пухлини прямої кишки. Операція пройшла успішно. 

Зараз Ігор може повноцінно харчуватись та вести нормальний спосіб життя.

«Сьогодні військовий тримає дружину за руку та дякує всім, хто дав йому шанс на життя. Він щиро вірить, що хвороба більше не повернеться і що після перемоги над раком, його очікує ще одна перемога – над російськими окупантами», – додають медики.

Share this post

scroll to top