Збитки України від блокади на кордоні зросли до €1 млрд. Польська економіка втратила ще більше

Збитки українській економіці внаслідок блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею зросли й тепер становлять 1 мільярд євро. Водночас Польща зазнає ще більших економічних втрат.

Про це під час брифінгу заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

За його словами, за день простою на кордоні українські перевізники втрачають близько 300–350 євро за кожну вантажівку. Тому зараз вони шукають способи мінімізувати збитки, перенаправляючи вантажівки через кордон з іншими країнами, зокрема Словаччиною, Угорщиною і Румунією.

Крім того, на його погляд, ситуація з блокадою така, що більшість українських водіїв навряд чи повернуться до свят додому.

Раніше Балін теж озвучував оцінки збитків для української економіки, які спричинила блокада. Станом на 22 листопада вони становили 400 мільйонів євро.

Нагадаємо, 18 грудня польські протестувальники відновили блокаду пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ» на кордоні з Україною. До них доєдналися польські фермери.

Організатори протесту планували пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас обіцяли, що не блокуватимуть машини з вантажами безпекового, гуманітарного характеру й ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо. Також казали, що перешкоджатимуть руху автобусів.

Share this post

scroll to top