На Львівщині збудують комплекс теплиць, який працюватиме від геотермального тепла

Тепличний комплекс працюватиме з використанням геотермальної енергії Землі. Тут вирощуватимуть помідори, огірки, салат та перець. Збудують на Мостищині.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

В Україні такий проєкт реалізують вперше. По всьому світу їх лише декілька. У тепличному комплексі вирощуватимуть томати, огірки, перець та салат. Площа тепличного комплексу становитиме 15 га.

Роботою забезпечать 180 осіб. Інвестують у проєкт близько 70 млн євро.

«Оскільки основні постачальники з Херсонської та Запорізької областей перебувають в тимчасовій окупації і є дефіцит тепличних овочів в Україні, це дуже актуальний проєкт», – написав Козицький.

Площа тепличного комплексу становитиме 15 га. Використання геотермальних ресурсів дозволить теплицям не залежати від газопостачання. Зокрема економія газу на рік становитиме 8 млн кубометрів. Таким чином буде можливість постачати овочі за доступними цінами.

Реалізує проєкт компанія «Тріосан Холдинг Україна». Відповідний Меморандум про співпрацю підписали сьогодні, 28 листопада. Будівництво планують розпочати наступного року, у 2025 році – запустити в роботу першу чергу. Витрати покриє «Тріосан Холдинг Україна», підприємство вже уклало договір із американською фінансовою компанією.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top