Двоє українських водіїв померли у Польщі біля кордону… Під час протесту польських водіїв

Віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін заявив про смерть двох українських водіїв під час блокади кордону польськими страйкарями.

Про це Балін сказав у коментарі «Суспільному».

«Сьогодні вранці отримали інформацію, що вночі помер водій у Корчові на стоянці. Це, на жаль, вже другий летальний випадок з початку блокади. Я розумію, що скоріше за все причини там фізіологія. Але так чи інакше, стрес, який вони отримують через цей страйк, через те, що вимушені жити в кабінах і незрозуміло, коли вони зможуть попасти в Україну, додає негативу і спричинює певні ситуації», — сказав він.

Балін додав, що на місці будуть розбиратися медики та правоохоронні органи. За його словами, у померлого водія машина на харківських номерах. Він також зазначив, що знає ім’я водія, але не назвав його.

Ми звернулися до Державної прикордонної служби України, утім там відповіли, що не мають такої інформації, щоб предметно про це говорити. Ми також звернулися до посольства України у Польщі, на час публікації відповіді не було.

11 листопада заступник глави Мінінфраструктури України Сергій Деркач заявив, що у своїй вантажівці перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер український водій, що планував перетнути кордон. Це сталось на парковці міста Хелм, неподалік від пункту пропуску. Відомо, що 54-річний чоловік приїхав на парковку та залишився очікувати там на перетин кордону.

Чому страйкують польські перевізники?

Причиною стала «надмірна конкуренція» після ухвалення «транспортного безвізу» між Україною та країнами ЄС. Він звільнив українських перевізників від необхідності отримувати дозволи на двосторонні й транзитні перевезення до держав ЄС. 

Протестувальники вимагають, зокрема, повернути необхідність отримання дозволів для українських транспортних фірм. Також вони хочуть, щоб Польщі не треба було ставати в е-чергу в Україні, бо їм, кажуть, подекуди доводиться жити в машинах по два тижні. 

Share this post

scroll to top