П’яному водію з Дрогобича скасували умовне покарання

34-річному водію, який напідпитку у Дрогобичі врізався в авто, скасували умовне покарання і натомість призначили 3,5 роки тюрми, повідомили в обласній прокуратурі.

Йдеться про ДТП, яка сталась у лютому 2022 року у Дрогобичі. 34-річний місцевий, їдучи за кермом легкового авто напідпитку, перевищив допустиму швидкість, виїхав на зустрічну смугу, де врізався в інше авто.

Водій зустрічного авто отримав тяжкі тілесні ушкодження, а його пасажири – травми середнього та легкого ступеня важкості.

Дрогобичанину вирок виніс райсуд. Його визнали винним у вчиненні ДТП та призначили покарання у вигляді 5 років тюрми з позбавленням водійських прав на два роки. Однак суд безпідставно виключив з обвинувачення стан алкогольного сп’яніння і встановив засудженому трирічний іспитовий строк.

Прокурори не погодилися із таким рішенням суду та оскаржили його, наполягаючи на призначенні реального, а не умовного покарання. Суд апеляційної інстанції визнав горе-водія винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

Тепер суд скасував вирок першої інстанції і призначив мешканцю Дрогобича новий – 3 роки і 6 місяців позбавлення волі, а також позбавив права керувати транспортними засобами на 6 років.

Актуально та оперативно у Telegram: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top