Військового Тінишина з Дрогобиччини ув’язнили на 12 років за п’яну ДТП, у якій загинули троє людей

Солдат Іван ТІНИШИН визнав свою вину, зізнався, що того дня випивав, бо довідався про смерть побратима

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області визнав винним військовослужбовця Збройних сил України, який п’яним вчинив смертельну ДТП. І засудив чоловіка до 12 років ув’язнення, йдеться у вироку суду, який оприлюднили 2 жовтня. Аварія сталася 1 січня неподалік Східниці.

З матеріалів справи відомо, що засуджений — Іван Тінишин, солдат-водій, проходить військову службу за призовом, одружений та має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

1 січня близько 15:40 перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння сів за кермо автомобіля Ford і поїхав зі Східниці в сторону села Уріж. Слідство встановило, що Іван Тінишин їхав зі швидкістю понад 97 км/год.

«Виїхав на смугу зустрічного руху, по якій в цей час йому назустріч рухався автомобіль марки «ВАЗ» та допустив зіткнення, внаслідок чого водій автомобіля «ВАЗ» та пасажири загинули, а ще одна пасажирка отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості», — йдеться у вироку.

Загиблі були членами родини. Жінка, яка втратила в цій аварії єдину дитину та обох батьків просила суд про довічне ув’язнення для військового.

Пасажир, який їхав в авто разом із військовим Тінишиним, зізнався, що перед тим як сісти в авто, вони випили алкоголь.

«З обвинуваченим вжили 0,5 л. горілки, а може і 0,7 л. Сіли у Ford і поїхали в напрямку Урожа. Він їхав близько 80 км/год, але на спідометр не дивися. Що стало причиною ДТП вказати не зміг», — відомо з матеріалів справи.

На засіданні кілька свідків розповіли, що обвинувачений військовий має бойовий досвід, був обпечений під час виконання бойового завдання і мав контузію.

Сам обвинувачений Іван Тінишин повідомив суду, що того дня мав їхати на полігон, але зустрівся із товаришем і вони поїхали до колеги в гості. Зізнався, що випив там 250-300 грамів горілки.

«Лікарі заборонили йому вживати алкоголь під час реабілітації, бо ліки не сумісні із спиртним. Але знехтував тим, бо подзвонили і повідомили, що з 80-тої бригади загинув його близький друг», — йдеться у вироку. Чому сів за кермо обвинувачений пояснити не зміг. Свою вину він визнав і щиро розкаявся.

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Лев Медведик визнав винним військового Івана Тінишина у смертельній ДТП і призначив йому 12 років ув’язнення. Цей вирок можна оскаржити впродовж місяця до апеляційного суду.

Share this post

scroll to top