На Львівщині спіймали вербувальницю жінок у секс-індустрію

При спробі виїзду у Польщу затримали 26-річну мешканку Вінниці, яка вербувала дівчат для сексуальної експлуатації за кордоном. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

За даними слідства, 26-річна жителька Вінниці організовувала виїзд дівчат у країни Західної Європи задля їхнього працевлаштування у секс-індустрії (надання інтимних послуг).

У прокуратурі Львівщини уточняють, що «працювати» дівчата мали у Швеції.

Зловмисниця створила сторінку в одному з месенджерів, через яку спілкувалась з потенційними «клієнтками» та проводила з ними переговори. В подальшому вона й перевозила їх через кордон та доставляла до місця призначення.

Примітно, що вербувальниця спеціально підшукувала дівчат молодого віку і привабливої зовнішності, які опинились у скрутних життєвих обставинах. Вона пропонувала їм вигідний заробіток за кодоном й обіцяла допомогти в оформленні документів для виїзду, оплатити проїзд та забезпечити проживання в іншій країні.

4 вересня правоохоронці спільно з прикордонниками спіймали її під час спроби перетину державного кордону з Польщею. В автомобілі також перебували двоє дівчат, яких фігурантка повинна була доставити в одну з європейських країн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.149 (торгівля людьми) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до восьми років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про ображання затриманій міри запобіжного заходу. Автомобіль, яким зловмисниця перевозила дівчат, вилучено.

Share this post

scroll to top