Синоптики прогнозують спеку на Львівщині наступні два тижні

“Козацький хутір” Трускавець, 14.08.23

Спека повернулася на Львівщину. Синоптики прогнозують до плюс 30 градусів. Як берегтися? Поради від vartonews

Людей закликаємо вдягати вільний одяг, не забудьте панамку чи капелюшок. Потурбуватись варто і про дітей – не вдягайте їм навіть тонкі шкарпетки.

Фастфуд і алкоголь викресліть із раціону на ці пекельні дні. Їжте свіжі овочі та фрукти, вони зараз дешевші та смачні. Обов’язково багато пити. Беріть зі собою пляшку звичайної води. Газовані напої не тамують спрагу, а сік може скиснути. Гуляйте, але в тіні, щоб не перегрітися.

Йдете гуляти – обирайте легкий, бажано світлий лляний одяг. Він не має вас тиснути чи надмірно облягати. Також не забудьте про капелюх, кепку чи панамку. Подбайте про комфортне взуття. Малюкам на прогулянку не потрібно вдягати шапочку чи шкарпеточки, вони можуть перегрітися.

Ще один мастхев під час спеки – сонцезахисні креми. Використовувати їх потрібно навіть під час прогулянки містом, щоб не згоріти. Наносьте засіб кожні дві години. Малюка теж помастіть. Крем повинен мати СПФ 50 і більше. Його можна купити в аптеці або в магазині косметики.

Різко відреагувати на серпневу спеку можуть метеозалежні. Зі собою варто носити ліки, які зазвичай допомагають. Особливо це стосується людей із хронічними недугами. Більше відпочивайте у прохолодних місцях, наприклад у парку чи біля озера.

Попіклуйтесь про пухнастиків. Не залишайте їх в автомобілі. На спеці він перетворюється на піч. Песик чи котик не витримає такої температури. Не вигулюйте собак у пікові години спеки. Вони можуть попекти лапки об асфальт. Також в улюбленців завжди має бути доступ до свіжої води. Можна покласти декілька кубиків льоду, так вона довше буде прохолодною. І не забудьте про безпритульних, виставте мисочку біля під’їзду чи магазину. Так ви можете врятувати життя вуличного кудлатика.

Актуально та оперативно у Telegram: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top