Дрогобицька окружна прокуратура повертає державі землю, яка перебуває у власності громадян росії

18.07.2023 Дрогобицькою окружною прокуратурою до Дрогобицького міськрайонного суду Львівської подано дві позовні заяви про конфіскацію у дохід держави п’яти земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності громадян російської федерації загальною площею 2,5 га. на загальну суму у понад 6 млн грн.

Так, окружною прокуратурою встановлено факти перебування земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності громадян РФ, які розташовані на території Дрогобицької ОТГ у с.Бистриця та с.Снятинка, зокрема опрацюванням окружною прокуратурою листа УСБУ у Львівській області встановлено, що на підставі свідоцтв про право на спадщину виданого приватним нотаріусом Дрогобицького районного нотаріального округу Львівської області громадянин російської федерації, набув право власності на чотири земельні ділянки із цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходяться на території села Бистриці Дрогобицької ОТГ, відразу після набуття права власності на земельні ділянки вищевказаний громадянин передав їх в оренду місцевому підприємству, за що регулярно отримував дохід. За аналогічною схемою діяв громадянин рф і у селі Снятинка Дрогобицької ОТГ.

Встановлено, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення громадяни рф отримали у спадок проте всупереч ст. ст. 13, 14, 41 Конституції України, ст. ст. 80, 81, 145 Земельного кодексу України не відчужили їх упродовж року після набуття права власності, натомість передали їх в оренду та отримували орендну плату.

Представництво інтересів держави у вказаних справах здійснюється Дрогобицькою окружною прокуратурою Львівської області.

Share this post

scroll to top